St. Lucia: 30-07 t/m 31-07 - Reisverslag uit Saint Lucia Estuary, Zuid-Afrika van Wilfried Bijl - WaarBenJij.nu St. Lucia: 30-07 t/m 31-07 - Reisverslag uit Saint Lucia Estuary, Zuid-Afrika van Wilfried Bijl - WaarBenJij.nu

St. Lucia: 30-07 t/m 31-07

Door: Wilfried Bijl

Blijf op de hoogte en volg Wilfried

31 Juli 2015 | Zuid-Afrika, Saint Lucia Estuary

30-07: Royal Natal NP - St. Lucia

5.00 op om de tent af te tuigen, 6.00 breakfast en om 6.30 vertrokken van de camping: Dit is geen vakantie, maar een avontuur. We hadden namelijk een doel vandaag: 400 km afleggen zodat we om 15.00 in St. Lucia konden zijn. Hierin slaagden we ruimschoots. St. Lucia ligt midden in wetlands en hier zouden we met een boot over de rivier gaan varen.

Al voor we op de boot stapten zagen we een groep van 5 imposante hippo's (nijlpaarden) lekker in het zonnetje liggen. Eenmaal op het water kwamen we eerst langs een paar krokodillen en vervolgens langs grote groepen hippo's op de kant en een enkele in het water bij de boot. Na een aantal zeldzame vogels begon de terugtocht helaas weer. Het beste was bewaard voor het laatst: Vlak voor het einde trok een hippo vlakbij de boot zijn bek wagenwijd open, bijna poserend voor alle camera's.

Inmiddels was het bijna donker geworden en na een uur rijden kwamen we aan op de prachtige camping. Na een recordtijd tent opzetten konden we het voeren van bushbaby's (kleine aapjes) bijwonen. Met driver Stephan zijn we na diner op een evening-gamewalk rond de camping gegaan, waarbij we te voet meerdere antilopes en een zebra tegen kwamen. Dit beloofde wat voor de komende dagen: de safari was nu echt begonnen!

31-07: St. Lucia
De evening-gamewalk had ons geïnspireerd om ondanks de 'vrije' ochtend er op eigen houtje op uit te trekken voor een korte wandeling rondom het park. Achter de hekken zagen we al snel de eerste dieren kriskras door elkaar lopen: giraffes, zebra's, gnoes en vele impala's(die we nu al zat waren want die zitten overal). Dit was een mooi uitzicht en prima voorproefje voor de in de middag geplande gamedrive in het Hluhluwe Umfolozi park.

We werden met de jeep opgehaald bij de camping, en eenmaal bij de poorten van het park voelde het alsof we in Jurassic Park waren aangekomen, alleen dan met de Big 5 in plaats van dinosaurussen. Na een aantal wilde zwijnen zagen we in de verte iets groots staan: 3 witte neushoorns. Even verderop werden we omsingeld door een groep bavianen en reden we verder naar een uitkijkpunt. "Let's get out of the vehicle to watch the view", aldus gids JJ... bij twijfel gas geven, dus wij stappen netjes uit om het prachtige uitzicht te bekijken. Na een half uur zonder veel actie zien we plotseling in de verte weer een aantal witte neushoorns. Terwijl dit al spannend genoeg was voor ons op 1e safari, verschijnen iets verderop nog 2 neushoorns, echter ditmaal zijn het zwarte neushoorns, de meeste bedreigde soort neushoorn. Om de witte en zwarte neushoorn in 1 beeld te zien bleek best zeldzaam te zijn.

Op de terugweg werd het behoorlijk koud in de jeep waar je natuurlijk zonder bescherming van de rijwind zit, maar desondanks konden we terugkijken op een geslaagde 1e gamedrive. Ook al hadden we nog niet heel veel gezien, dit smaakte naar meer!